Veneveistämö Pellingissä

MARSUND venemallit tänään

B. Andersson Båtbyggeri

Pellingissä on jo vuosisatoja rakennettu veneitä. Muina aikoina melkein joka talossa rakennettiin talvisin veneitä omaan käyttöön. Jos löytyi ostajaa, niin veneitä rakennettiin myös myytäviksi. 1940-luvulla kysyntä kasvoi, ja ryhdyttiin rakentamaan enemmän veneitä.
Erik Andersson on rakentanut veneitä pikkupojasta alkaen. Hänen isoisänsä Wilhelm Andersson, "Marsunds-Wille", rakensi mökkinsä Marsundiin vuonna 1890 ja aloitti silloin veneenrakentamisen perinteen. Hän oli yritteliäs mies, hän kalasti kesäisin ja rakensi veneitä talvisin. Talvisin Wille kalasti myös kuorretta ja vei Pietariin. Wille kauppasi myös soutuveneitä Viroon.

Erikin isä Fredrik Andersson (s 1894) jatkoi veneiden rakentamista. Pääasiallisesti hän rakensi soutuveneitä ennen sotia ja sotien aikana. Moottorit tulivat markkinoille vasta 1935 -36. Fredrik Andersson rakensi tilauksesta ensimmäisen kannellisen moottoriveneen 1938. 1945 lähtien hän ryhtyi kokopäiväisesti rakentamaan moottoriveneitä, ja kysyntää oli. Tähän aikaan tuli myös Erik mukaan toimintaan. Veneet rakennettiin edelleen käsin, pääasiallisesti männystä. Sähköä ei silloin vielä ollut tarjolla, vaan höylättiin laudat käsin. Erik rakensi itse ensimmäisen höyläkoneensa 1953 (kone toimii edelleen!) Sähköä saatiin Marsundiin vuonna 1956.
Kuvassa Fredrik Andersson pystyttää soutuveneen 1950 luvulla.

Soutuveneen pystytys
1960 - 1965 veneiden rakentaminen oli vilkkaimillaan Marsundissa. Silloin oli Erikin ja Fredrikin lisäksi myös Erikin veli, Bruno Andersson mukana toiminnassa. Kolmisin he rakensivat talvessa noin neljäkymmentä venettä. Näistä oli muutama etukäteen tilattu, osa myytiin keväällä kun kesäasukkaat tulivat saaristoon. Jäljellä olevat veneet hinattiin Helsinkiin ja myytiin Pohjoissatamassa. 1960 luvulla Stockmannin tavaratalo otti veneitä myyntiin useana vuotena aikana. Myös tavaratalo NK Tukholmassa on myynyt Marsund veneitä.
Tavallisin malli oli 4,8 metrinen avovene perämoottorille. Aina on myös rakennettu veneitä tilaajan toivomuksesta, eri varustein, sekä huvi- että hyötykäyttöön. Pellinge Hembygdsföreningin tilauksesta on myös rakennettu nuottavene, vene valmistui 1970. Kuvassa Fredrik Andersson ja hänen lapsenlapsensa ovat käyneet nuottavenettä kokeilemassa vesillelaskun jälkeen. Nuottavene
1960-luvun loppupuolella puuveneiden suosio väheni. Lasikuitu tuli markkinoille ja asiakkaat halusivat helppohoitoisia veneitä. Bruno Andersson aloitti oman toimintansa kivenheiton päässä Marsundista. Hän teki lasikuituisia avoveneitä ja mallit olivat suosittuja. Erik Andersson teki ensimmäisen lasikuituveneensä vuonna 1974. Malli oli Pellinkiläistyyppinen keulahytillinen kalastajavene, pituudeltaan 8,8 m. Kansirakennelma, kannet ja sisustus olivat mahonkia. Kuva alhaalla on tästä veneestä.
Guldine

Erik Andersson on kehittänyt mottorivenemallinsa vuosien varrella. Marsund 9,06 on ulkopuolelta kokonaan lasikuitua mutta sisustus on edelleen tehty käsityönä mahongista. Erikin vaimo Tua Andersson oli toiminnassa mukana 1970-luvun alusta n. 25 vuoden aikana. Vuosina 1944 - 1974 rakennettiin Marsundissa noin 500 pikkuvenettä, vuosina 1974 - 1994 70 kpl lasikuiturunkoa. Arne Andersson, Erikin poika, on neljännen sukupolven Marsund veneenrakentaja. Hän on ollut kokopäiväisesti toiminnassa mukana vuodesta 1985. Vuodesta 1994 hän on toiminut veneveistämön vetäjänä. Arne on suunnitellut ja kehittänyt mallit Marsund 430 ja Marsund 490.

Tietoja uudesta mallista MARSUND 30 (2016) löytyy osoitteessa marsund.fi.

  PellinkiinVenemallitLinkkisivulleKotisivulle
Päivitetty 11.08.16