Yleistietoa Pellingistä ja yhdistyksestämme
Varhaisin tähän saakka löydetty kirjallinen Pellingin saaristoa koskeva tieto on Ruotsin kuningas Kaarlen Pellingissä kirjoittama kirje vuodelta 1411 Viipurin linnan komentajalle. Pellingin pääsaarten oletetaan saaneen ensimmäiset asukkaansa joskus vuosien 1000 ja 1250 välillä. Ensimmäiset veroluettelot ovat noin vuodelta 1540. Jo siihen aikaan oli rekisteröity 13 tilaa kolmessa eri kylässä.
Vanhoja valokuvia Pellingistä.

"Pellinge Hembygdsförening r.f. perustettiin vuonna 1937 Helsingissä toimivan aktiivisen asukasryhmän toimesta. Yhdistyksen tarkoitus on kerätä historiallista aineistoa 1800-luvun loppupuolelta ja 1900-luvun alusta, jotta voitaisiin osoittaa, miten saaristossa elettiin noina aikoina.

Hörbergsgårdenin kotiseutumuseo
Museorakennus on siirretty nykyiselle paikalleen Söderbyn kylästä.
Alueen muut museorakennukset ovat kaksi venevajaa, talli, sepän paja, aitta ja lammasaitta.
Museossa myös myytävänä paikallisia käsitöitä, kirjoja, kortteja ym.
(maksuvälineenä ainoastaan käteinen).

Kesän 2019 tapahtumat:
Juhannusjuhla Juhannusjuhla lauantaina 22.6.2019 klo 13.00 (pelimannimusiikkia, arpajaiset, kansantanssiesitys, yhteislaulua, buffé) 
Lastenjuhla keskiviikkona 10.7.2019 klo 15.00 (ohjelmaa lapsille, satuhetki, ongintaa, leikkejä, buffé)
Valokuvanäyttely,
jossa kuvia Pellingistä menneiltä vuosikymmeniltä, jatkuu tänä vuonna ja on avoinna sunnuntaisin 15.6.- 17.8. klo 12-15.

Kotiseutumuseo Hörbergsgården (Hörbergintie 10, 07370 Pellinki) on 15.6.-17.8.2019 avoinna sunnuntaisin klo 12-15.
Aukioloaikoina ilmainen sisäänpääsy, muulloin 50 €/ryhmä.
Ryhmävaraukset: puh. 0400 448 232

Yhdistyksellä on oma koju Pellingin kesätorilla.
Myynnissä samat tuotteet kuin museolla.

Kirjat
Yhdistys on julkaissut viisi Pellinkiä koskevaa kirjaa, kirjat ovat myytävinä Pellingin torilla. Kaikki kirjat ovat ruotsinkielisiä. Kirjoja voi myös tilata sähköpostitse.

Kartat ja merikortit
Vanhin tähän saakka löytynyt Pellinkiä koskeva merikortti on vuosilta 1650 - 1651. PHF on saanut oikeuden julkaista kansallisarkistossa Helsingissä säilytetyn alkuperäisen merikortin kopioita. Olemme niin ikään tehneet erityiskopion Pellingin saaristoon liittyvästä merikortista. Olemme laajentaneet merikortin tietoja lisäämällä merkintöjä vedenalaisista kivistä, matalikoista, saarten nimistä ja muista yksityiskohdista.

Klovharun
Tove Janssonilla, muumikirjojen kirjoittajalla, oli kesäpaikka Pellingissä kuten hänen vanhemmillaankin. Vuonna 1991 hän lahjoitti Klovharulla sijaitsevan kesämökkinsä PHF:lle oleskeltuaan siellä sitä ennen 28 vuoden ajan.

KlovharunYhdistys ylläpitää mökkiä ja pyrkii säilyttämään sen alkuperäisessä asussa. Klovharu on yksityisomistuksessa oleva luoto, jonne maihinnousu ei ole sallittu. Poikkeuksen muodostaa jokakesäinen vierailuviikko, joka kesällä 2019 alkaa lauantaina 13.7. klo 12 ja päättyy perjantaina 19.7. klo 18. Huom! Päivittäinen vierailuaika on klo 9-18. Yksityishenkilöt voivat kyseisen viikon aikana vierailla Klovharulla omilla veneillään. Yöpyminen ei ole mahdollista. Muina aikoina Klovharu on vuokrattu yksityiskäyttöön eivätkä vierailut ole mahdollisia muuta kuin erikoistapauksissa ja Pellinge Hembygdsföreningin etukäteen myöntämällä luvalla.

Kaupalliset liikennöitsijät saavat rantautua Klovharulle ainoastaan Pellinge Hembygdsföreningin erityisluvalla. Kaikkiin mediavierailuihin tulee olla Pellinge Hembygdsföreningin lupa ja vierailuihin liittyy lupamaksu. Kaikki kyselyt osoitetaan hyvissä ajoin osoitteeseen pellingeklovharun(at)gmail.com. Valokuvien, filmi- ja muun Klovharuun liittyvän materiaalin julkaisemiseen tai käyttämiseen on oltava PHF:n lupa. Kuvauskoptereiden käyttö saarella on kielletty.

PHF vuokraa mökkiä enintään 2 aikuiselle henkilölle kerrallaan viikkoperiaatteella lauantaista lauantaihin. Seuraavan kesän vuokra-anomuksia - perusteluineen ja viikkotoive(et) mainittuna - otetaan vastaan kyseisen vuoden tammi-helmikuussa sähköpostitse osoitteessa pellingeklovharun(at)gmail.com. Hakemukset käsitellään tämän jälkeen ja hakijoille ilmoitetaan asiasta huhtikuussa. Kesän 2019 vuokra on 600 €/viikko.

Vierailuviikolla saareen järjestetään opastettuja retkiä. Lisätietoja näistä retkistä julkaistaan näillä kotisivuilla vuosittain viimeistään kesän alussa. Etukäteisvaraukset eivät ole mahdollisia ennen retkiaikataulun julkistamista. Maasto on haasteellinen liikuntarajoitteisille henkilöille. Koirat, kissat ja muut kotieläimet tulee jättää kotiin. Retket järjestetään säävarauksella.

Kalenterista käy ilmi jäljellä olevien paikkojen lukumäärä kullakin vuorolla.

Kaikki vierailijat liikkuvat saarella (kallioilla, ylikulkusillalla ja mökissä) omalla vastuulla.