Båtbyggeri i Pellinge

MARSUND aktuella båtmodeller
PellingeNaturdagbokHemLänkar 

B. Andersson Båtbyggeri

Traditionen att bygga båtar har långa anor i Pellinge. Förr i tiden byggde så gott som var och en själv sin båt under vintern. Då det fanns någon som ville köpa en båt byggde man också till försäljning. I mitten av 1940-talet ökade efterfrågan och man började bygga båtar i större mängder.
Jag har haft glädjen att följa med verksamheten vid båtbyggeriet Marsund sedan 1980 talets början. Erik Andersson, min svärfar, har livslång erfarenhet av båtbyggandet. Hans farfar Wilhelm Andersson, "Marsunds Wille", bosatte sig i Marsund 1890 och startade då traditionen. Wille fiskade om sommarhalvåret och byggde båtar på vintrarna. Han var en företagsam man, bla fiskade han nors om vintrarna som han sålde till St Petersburg. Han sålde också roddbåtar till Estland.

Eriks far Fredrik Andersson (f 1894) fortsatte på allvar med byggandet. Det var främst roddbåtar som byggdes före och under krigen. Motorerna kom in i bilden 1935 -36. 1938 byggde Fredrik Andersson på beställning sin första däckade motorbåt. Från 1945 började man bygga motorbåtar, efterfrågan var stor. Från denna tid började också Erik vara med på heltid i verksamheten. Fortfarande byggdes båtarna för hand, främst i furu. Det fanns ingen elekticitet tillgänglig utan bräderna hyvlades för hand. Se fotografiet nedan. 1953 gjorde Erik sin första hyvelmaskin (den funktionerar fortfarande!) Elektriciteten anslöts 1956.
På fotografiet till vänster börjar Fredrik Andersson med bordläggningen av en roddbåt. (Början av 1950 talet.)

Fredrik och Erik 1950

1960 - 1965 byggdes det som mest båtar i Marsund. Då var förutom Erik och Fredrik också Eriks bror Bruno Andersson med i verksamheten. På tre man byggdes ett fyrtiotal båtar per vinter. Några av dessa var på förhand beställda, en del såldes på våren då sommargästerna kom ut till skärgården. De båtar som ännu fanns kvar bogserade man till Helsingfors och sålde i Norra hamnen. På 1960 talet köpte Stockmanns varuhus båtar till försäljning under flera års tid. Också NK i Stockholm sålde av båtarna som byggdes i Marsund.

Oxhyvel

Den vanligaste modellen var en 4,8 m lång båt för aktersnurra i furu. Den gjordes också helt i mahogny samt i olika utföranden med både furu och mahogny. Dessutom har man alltid byggt båtar enligt beställarens önskemål, med vindruta eller med ruff, såväl nöjes som yrkesbåtar av olika slag. En notbåt har också byggts på Pellinge Hembyggdsförenings beställning, den sjösattes 1970. På fotografiet har Fredrik och hans barnbarn tagit en provtur med notbåten strax efter sjösättningen.

Notbåten
Under slutet av 1960 talet avtog efterfrågan på träbåtar. Glasfibret kom in på marknaden och kunderna ville ha lättskötta båtar. Bruno Andersson startade egen produktion av motorbåtar i glasfiber för aktersparkare och efterfrågan var stor. Erik Andersson byggde sin första glasfiberbåt år 1974. Det var en förruffad motorbåt i fiskarmodell, 8,8 m. Överbyggnaden och däcken var handgjorda i mahogny liksom inredningen. Fotografiet nedan är taget då akterdäcket till den första båten gjordes.

1980 byggdes modellen för motorbåten Marsund 9,06. Till en början tillverkades också den modellen med kajuta och däck i trä. Senare gjordes båten utvändigt helt i glasfiber, inredningen fortfarande av gediget mahogny hantverk. Eriks hustru Tua Andersson var med i verksamheten från början av 1970 talet i 25 år. Åren 1944 - 1974 byggdes ca 500 småbåtar, åren 1974 - 1994 70 st glasfiberskrov i Marsund.
Arne Andersson, Eriks son, är fjärde generationens Marsund båtbyggare. Han har varit båtbyggare på heltid sedan 1985 och tog över verksamheten 1994. Arne har ritat och utvecklat modellerna Marsund 430 och
Marsund 490.

Den nyaste modellen MARSUND 30 är sjösatt sommaren 2016 och presenteras på sidan marsund.fi.

Guldine
  Till Pellingesidan NaturdagbokMarsund båtmodellerTill startsidan
Uppdaterad 11.08.16